Szécsény. Kubinyi Ferenc Múzeum : Kastélyrészlet

Cím

Szécsény. Kubinyi Ferenc Múzeum : Kastélyrészlet

Tárgy

908.439Szécsény
Szécsény
Kubinyi Ferenc Múzeum
Helytörténet
Nógrád megye

Leírás

A felvételen a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum belső terének részlete - folyosó és lépcsősor - látható. A falakon látható kiállítási anyag - a Magyar Mezőgazdasági Múzeum rendezésében, javarészt a budapesti szakmúzeum gyűjteményi anyagából - Vadászat-Vadgazdálkodás címen 1975-1985 közötti állandó kiállítás trófeái.
A múzeum az egykori Forgách-család rezidenciájában, a Forgách-kastély fő- és melléképületeiben került kialakításra. A Múzeum épülete - a hozzá tartozó kastélykerttel - az országban számon tartott 39 történelmi emlékhely egyike. A Nógrád Megyei Múzeumi Szervezet egyik legfiatalabb intézménye a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum. 1973 óta működik a felújított Forgách-kastélyban, 1979. február 1-jén vette fel hivatalosan a megyében elsőként régészeti kutatásokat folytató Kubinyi Ferenc nevét.
Régészeti és történeti gyűjtőkörrel rendelkezik az intézmény, területi múzeumként Nógrád megye régészeti emlékeinek szakfelügyeletét, gyűjtését, valamint a 19. század közepéig a történeti-, napjainkig a helytörténeti emlékek gyűjtését látja el.

Létrehozó

Mészáros

Forrás

Balassi Bálint Megyei Könyvtár
Leltári szám: V1631
Sorszám: 1631 ; 297

Közzétette

Balassi Bálint Megyei Könyvtár

Jogok

Balassi Bálint Megyei Könyvtár

Formátum

JPG

Típus

Papírkép

Azonosító

Vonalkód: 533630

Tér-idő vonatkozás

Szécsény

Original Format

Fotó

Physical Dimensions

15x11 cm